Update vanuit Florissant Wonen

Geplaatst op 06-04-2018

Eind vorig jaar hebben we de voorlopige plannen gepresenteerd tijdens de planpresentatie. We zijn blij te horen dat deze plannen enthousiast zijn ontvangen. We informeren u graag over de voortgang.

Ontwerp bestemmingsplan
Om in verkoop te kunnen gaan met de woningen in Florissant dient een bestemmingsplanprocedure doorlopen te worden. Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan liggen sinds vorige maand ter inzage bij de Gemeente Alphen a/d Rijn. Het indienen is een belangrijke mijlpaal voor de realisatie van Florissant Wonen!

Planning Florissant Wonen
In tegenstelling tot het bericht van eind vorig, waarin wij u informeerde dat de verwachting is dat we in de het 2e kwartaal 2018 kunnen starten met de verkoop, moeten wij u helaas mededelen dat de verkoop van fase 1 in Florissant Wonen is doorgeschoven naar de 2e helft van 2018. De reden hiervan is dat het bestemmingsplan later in procedure is gegaan. Zodra de bestemmingsplanprocedure is afgerond en er voldoende woningen in fase 1 hebben verkocht (ca. 70%), zal naar verwachting in het eerste kwartaal 2019 worden gestart met de bouw.

Koopsomindicaties voor woningen en worden eind mei verwacht. Belangstellenden worden hierover per e-mail geïnformeerd.

Bouwterrein
De voormalige kwekerijgronden krijgen straks een nieuwe bestemming als woonlandschap. De voorbereidende werkzaamheden zijn hiervoor al in gang gezet, zo worden de bestaande opstallen van het terrein binnenkort verwijderd.

Aangepast woningtype
Tijdens de planpresentatie is er positief gereageerd op de woning met een totaal woonprogramma op de begane grond. Het woningtype is geoptimaliseerd door Van Egmond architecten, dit resulteert in een woning met een ruimere living. Deze (levensloopbestendige) twee-onder-een kapwoning heeft een riante begane grond, met de mogelijkheid voor een slaapkamer en badkamer op de begane grond (middels uitbouw). Verder zijn er tot 2 slaapkamers te realiseren op de 1e verdieping. Alle woningen hebben een heerlijke tuin en kijken uit richting het Rosarium. Uw auto parkeert u naast de woning. In basis is deze woning ca. 115m2 en uit te breiden naar circa 140m2.


voorlopige schets (levensloopbestendige) twee-onder-een kapwoning

We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en berichten u graag nader in de loop van het voorjaar.

Nb: op dit moment zijn de woningen nog niet in verkoop. Staat u ingeschreven als belangstellende? We houden u dan graag via nieuwbrieven op de hoogte van de voortgang van het project. De komende tijd breiden we tevens de website verder uit met meer informatie gericht op verkoop van fase 1.

  • Update vanuit Florissant Wonen

“Florissant Wonen, wonen in het Groene Hart”

Contactpersonen Florissant Wonen

Caroline Vredebregt
Verkoopmanager

Caroline Vredebregt