Voortgang zomer 2020

Geplaatst op 29-07-2020

De (school)vakantie is nu ook in de regio midden gestart! Hoe gaat uw zomer er dit jaar uitzien? Gaat u met vakantie, verkiest u wat heerlijke dagtochtjes in Nederland of een extra ontspannen vakantie thuis? We blijven meer in Nederland en genieten van het vakantiegevoel dichtbij huis. Florissant Wonen biedt een permanent vakantiegevoel. Veel buitenruimte met woningen op ruime kavels, vergezichten en veel groen en water. Een unieke plek in de Randstad. En dat kan over een tijdje misschien wel uw nieuwe favoriete "woonvakantieplek" worden.

Voortgang
In het nieuwsbericht van 30 april jl. informeerden we u met het goede nieuws: het definitieve bestemmingsplan is vastgesteld door de Gemeenteraad. In de afgelopen periode dat het definitieve bestemmingsplan ter inzage lag was er mogelijkheid om hiertegen in beroep te gaan. Helaas moeten we u melden dat een aantal omwonenden, waarvan we de eerdere zienswijze niet kunnen oplossen, hiervan gebruik heeft gemaakt. Wat betekent dit voor Florissant Wonen? Helaas brengt dit vertraging met zich mee. AM zal samen met gemeente Alphen aan den Rijn beantwoording formuleren op de ontvangen beroepen. Dit wordt vervolgens behandelt bij de Raad van State. Omdat project Florissant Wonen onder de zogenaamde Crisis- en Herstelwet valt, hanteert de Raad van State een behandeltermijn van maximaal 6 maanden. De ervaring leert wel, dat soms uitstel wordt gevraagd. Wij houden daarom rekening met ca. 9 maanden voordat er een uitspraak van de Raad van State komt. Hierna hebben deze omwonenden ook nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Raad van State.

De vertraging is iets wat we betreuren, maar we zitten niet stil! Deze tijd kunnen we goed gebruiken voor de verdere voorbereiding. Van Egmond Architecten werkt het ontwerp van de woningen op dit moment nader uit. Het bouwteam, bestaande uit de architect, bouwkundig aannemer, constructeur en civiel aannemer, is opgestart en we bereiden het plan verder voor, zodat alles startklaar is zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is. Florissant wordt een fraai stukje Boskoop met een herkenbare architectuur en toch veel diversiteit. En het woningaanbod... dat is ook zeer divers: van een eengezinswoning tot een twee-onder-één-kapwoning en van een levensloopbestendige tweekapper tot vrijstaande woning dit alles op ruime kavels, waarvan meerdere kavels met een eigen overtuin.

U bent vast benieuwd naar de verdere uitwerking van het ontwerp. Ter illustratie enkele gevelbeelden. Dit is nog in de ontwerpfase, dus het kan nog veranderen, maar het geeft u vast al een goede indruk van je misschien wel nieuwe vakantie(t)huis!

Gefaseerd in verkoop
Op het moment dat verkoop start worden de woningen in meerdere fases te koop aangeboden. We starten aan de Noordkant van het plan, hier woon in een rijwoning, twee-onder-één-kapwoning of vrijstaande woning, veelal met een weids uitzicht. In de volgende fase volgt ook de levensloopbestendige twee-onder-één-kapwoning en de woningen met overtuin.

2 onder 1 kap en vrijstaande woning
Voorlopig gevelaanzicht: twee-onder-één-kapwoning en vrijstaande woning

levensloopbestendige 2 onder 1 kapwoning
Voorlopig gevelaanzicht: levenloopbestendige twee-onder-één-kapwoning

rijwoning
Voorlopig gevelaanzicht: rijwoning

Vervolg
Op dit moment kunnen we het woningaanbod nog niet verder presenteren, omdat we hiervoor nog een goedkeuringstraject doorlopen. Het moet natuurlijk wel extra mooi worden! In het najaar verwachten we u nader te kunnen informeren over de planning. Op dit moment zijn er ook nog geen koopsomindicaties beschikbaar. Vanwege de procedure bij de Raad van State kunnen we op korte termijn nog niet starten met de verkoop. We bekijken wel de mogelijkheden waarbinnen dat wel kan. We houden u in ieder geval graag op de hoogte van het vervolg!

Voor nu wensen we u een hele fijne zomer en blijf gezond!

  • Voortgang zomer 2020

“Florissant Wonen, wonen in het Groene Hart”

Contactpersonen Florissant Wonen

De Pater Makelaardij
Makelaar

De Pater Makelaardij