Florissant Wonen - Voortgang juni 2018

Geplaatst op 18-06-2018

Graag informeren wij u met dit nieuwsbericht over de voortgang van Florissant Wonen.

Bestemmingsplanprocedure 
De bestemmingsplanprocedure voor Florissant Wonen loopt. We hopen u in de volgende nieuwsbericht te kunnen melden wanneer het bestemmingsplan aan de Gemeenteraad van Alphen a/d Rijn wordt aangeboden.

Indicatie verkoopprijzen 
Achter de schermen wordt hard aan het plan gewerkt, de gesprekken met de beoogd aannemer zijn in volle gang en zodra mogelijk zullen we ook koopsomindicaties afgeven. Indien alles volgens planning loopt verwachten we dit jaar te starten met de verkoop van de 1e fase. 

Duurzame wijk 
AM richt zich bij de ontwikkeling van Florissant Wonen in Boskoop helemaal op de toekomst. De woningen zijn gasloos en hebben een epc (energieprestatienorm) van nul. Ook uit de woonwensenenquête kwam naar voren dat dit voor veel belangstellenden een belangrijk punt is. Alle woningen krijgen een individuele warmtepomp voor warme en koeling voor optimaal comfort in de woning. Optioneel is het mogelijk om, afhankelijk van het woningtype en de gekozen uitbreidingsopties, te kiezen voor nul-op-de-meter. 

Bouwterrein 
Op de voormalige kwekerijgronden zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zo worden de bestaande opstallen verwijderd om bebouwing mogelijk te maken. Ook zijn er sonderingen uitgevoerd om de draagkracht van de bodem vast te stellen. Om mogelijke verzakking te voorkomen worden niet alleen de woningen onderheid maar ook de infrastructuur.

Nieuwe straatnamen in Florissant Wonen 
Door de realisatie van Florissant wonen zijn er ook nieuwe straatnamen nodig. De Gemeente Alphen a/d Rijn heeft deze week de straatnamen voor Florissant Wonen bekend gemaakt. In het plan zullen de straten namen krijgen die hun oorsprong vinden in de boomkwekerij. De nieuwe bewoners wonen straks aan de Nommerhout, Griffel, Moerhoek of Kardieler. Wilt u meer lezen over de betekenis van deze straatnamen? Lees hier het bericht van de website van de Gemeente Alphen a/d Rijn.We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en berichten u graag binnenkort.

Nb: op dit moment zijn de woningen nog niet in verkoop. Staat u ingeschreven als belangstellende? We houden u dan graag via nieuwbrieven op de hoogte van de voortgang.

  • Florissant Wonen - Voortgang juni 2018

“Florissant Wonen, wonen in het Groene Hart”

Contactpersonen Florissant Wonen

Caroline Vredebregt
Verkoopmanager

Caroline Vredebregt